Memphis Roller Derby
Ladda ner hela kalendern som en zip file.

Fotograf eller fotograf...
Denna underbara seriesnutt hittade jag hos ellabella.

Senaste inköp: Nikon D60


Idag har jag då äntligen beställt min nya kamera, en Nikon D60, inkl AF-S VR DX 18-55/3,5-5,6 G objektiv. Jag passade även på att beställa en LowePro Nova Mini AW väska, grå och ett SanDisk SecureDigital SDHC 4GB Extreme III inkl kortläsare. Nu är jag redo att åka på semester nästa vecka och kan därmed bevara semestern med underbara bilder som ni kära läsare får ta del av.Digitalkameror - System Nikon D60 hus + AF-S VR DX 18-55/3,5-5,6G ED II    Väskor / Utrustning LowePro Nova Mini AW grå 

Väskan jag beställde är dock grå


SD, Secure Digital SanDisk SecureDigital SDHC 4GB Extreme III, 20MB/s (132x hastighet) inkl kortläsare 


Framtiden!Plums...Så kan det gå...Idag kom det böcker


Idag anlände det ett litet paket med böcker, inte fel det, böcker är underbart. Dock ska man ha tid att läsa dem också samtidigt som man läser sin kurslitteratur i skolan. Någon gång i livet ska man nog ta sig tid att läsa dem, den ena har jag läst, Peter Englund, har den till min muntliga tentamen om Karl XII nu den 3:e juni.

Englund, Peter - Poltava : berättelsen om en armés undergång
Edwards, Roberts - Finska vinterkriget
Keyes, Marian - Är det någon där? (Emes bok)

  

Attack now grandmaReklamförbundets nya logotype


Sveriges Reklamförbund byter grafisk profil och uppdaterar sin webbplats.

Bytet av logotyp är därför ett sätt för oss att signalera att vi är mycket bredare idag. Vår ambition är att vara en mötesplats för alla typer av konsulter som arbetar med kommunikation, säger Pia Grahn Brikell, vd på Sveriges Reklamförbund i en kommentar till Resumé.

Nedan ser ni bytet av deras logotype. Vad tycker ni, är den nya logotypen bättre? Den nya är den med lite mer färg.


Reklamförbundets nya logga till vänster. Den gamla till höger.

IDG och DreamHack leker tillsammans


IDG, Sveriges och världens största mediehus inom it, teknik och affärer och DreamHack, världens största datorfestival, har inlett ett samarbete där målet är att hitta nya målgrupper hos varandra. Tidningen Computer Sweden kommer att ge ut en specialbilaga i hela 7000 exemplar till besökarna på det kommande DreamHack Summer 2008, som går av stapeln 14-17 juni.

"DreamHack har blivit en samlingsplats för unga spel och it-intresserade. En målgrupp som vi ser som intressant ur flera perspektiv", säger Lars Dahmén, vd på IDG i ett pressmeddelande.

Ett samarbete som i mina ögon bara kan leda till något bra, väldigt intressant samarbete som jag kommer att följa och se hur det utvecklas i framtiden.

Källa
Medievärlden.se

Länkar
DreamHack
IDG

SvampenGlas i krasSenaste modet - basketkläder


Ok jag vet det är för Nike skor men ändå, svårt spela basket i de där kläderna, dock lyckas hon dunka.


Missoni och Gisèle Bündchen


Här kommer några härliga reklambilder för Missoni, där underbart vackra Gisèle Bündchen fått äran att vara modell. Gillar speciellt bilden där hon lutar sig mot räcket (den stora nedan), underbar pose och en underbar bild.

 
    

Mini Sex PistolsFå fler besökare du också IDAG


Har du få besökare? Vill du ha fler?


Gå då med i Mer-Trafik.se och se ditt besökarantal öka markant på din blogg, redan idag. Vi alla kan inte få flera tusen besökare på en gång och därmed är Mer-Trafik ett bra sätt att få fart på din blogg, för att du i framtiden ska nå upp till de magiska höjderna. Tryck på bannern nedan så kommer ni direkt till registeringen, gör det idag, vänta inte tills imorgon, fler besökare vill hitta er blogg.Swarovski fashion headphones


Bling Bling


Reklamfilm för hitta.se


Vad tycker ni om reklamfilmer som har med röster/personer som bryter på svenska och på sätt och vis får en stämpel att vara lite dumma? I den senaste reklamfilmen för hitta.se sitter två mustaschprydda män och diskuterar att med hjälp av hitta.se kan man få tag i polisens nummer, som ibland kan vara behövligt.


Jag är lite emot att använda röster som bryter på svenska bara för nöjets skull, för det kan få en dålig klang och mycket kan läsas in i det hela, som är helt onödigt. Nu säger jag inte att det är helt fel i detta fall men vissa gånger har man ställt sig frågan "varför bryter de på svenska?" när det inte har haft någon effekt på reklamfilmen förutom att kanske "förnedra" (starkt ord men kom inte på något bättre just nu) utlänningar och hur de (vissa) bryter. Kan ibland kännas som att människor i Sverige (övriga länder) som bryter får en stämpel av att vara dumma, mindre värda och därmed kan man ha roligt åt det. Lite synd tycker jag, dock är det självklart roligt emellanåt att höra folk som bryter lite snyggt, som i detta fall med hitta.se reklamfilmen.

Ska bara avsluta och säga att jag har inget emot folk som bryter, är ifrån utlandet eller liknande, dock ställer jag mig frågande emellanåt till syftet att man använder det närmandet i reklam.

Vad tycker ni där ute?

Kontraster i RigaLacoste fyller 75 år


En riktigt snygg reklamfilm har släppts i och med 75-års jubileumet, även en ny läcker hemsida.


Kamasutra hos Familjen Dafgård


Helt underbara reklamfilmer för Familjen Dafgård, jag skrattar fortfarande efter flera minuter. Ungen är helt underbar.
Osynlig BHSå kan det gå till på Joey's17 dagar kvarFelix ketchup på tyskaFavorit i reprisFuskar lite i pluggandet - bloggar


Det stämmer, jag sa jag inte skulle blogga något mer under veckan men jag fuskar lite. Här kommer en helt underbar reklambild så här inpå småtimmarna när det blir dags att gå och sova. Upp tidigt imorgon, kl. 6 för att gå upp och förbereda en uppsats oppositions om inte kommer bli rolig för den jag ska opponerna på, halshuggning typ.


Hoppa hit NU direkt


Inga fler inlägg idag, förmodligen inga imorgon heller, måste fokusera på skolan lite nu denna vecka. Därför tycker jag ni ska hoppa över till Emes blogg under denna vecka och ge henne lite fler besökare, glöm inte bort att kommentera heller.

Här ser ni några av hennes senaste rubriker:

Sy jongleringsbollar
Impressionism
Gillar att sticka

Björn Gustafsson
Levis... eco eller skräck?!
En hand i handen


Är det inte tvärtom?


Titta på bilden nedan och ställ er frågan; är det inte tvärtom, d.v.s. att en bil förstör en stad med utsläpp än skapar gröna skogar? Jag förstår dock fullt ut syftet med reklamen, förmodligen en "miljövänlig" bil de gör reklam för men dock lite motsägelsefull i mina ögon. Dock är riktigt snygg reklambild av Chevrolet.


Skydda bron


Här kommer en ganska snygg och smart reklambild för bilen Land Rover Defender. Viktigt att skydda en brittisk bro. Lite humoristisk bild. Staden i bakgrunden ser dock inte så brittisk ut, inte heller som London då men spelar mindre roll.


Adidas höstkollektionNattens logotypeZamboni


Zamboni eller som de flesta svenskar känner till dem, ismaskin, som spolar rent isen under hockeymatcher. På denna har dock något företag som gör rakhyvlar varit fiffiga och satt dit en där bak på ismaskinen. En helt underbar reklamidé i mina ögon. Folk lägger märke till det direkt och undrar vilket företag som gjort det. Kan bara ge positiv feedback.


Där flög den korkenWWF - Be The Hero


Iris Jenkins Saves The Planet, By Switching Off Lights. Be The Hero.


Alla gillar HeinzCykeltaxi i Stockholm


Helt underbart att cykeltaxin har hittat till Stockholm och Sverige. Ett bra komplement till kollektivtrafiken och för miljön. Istället för att ta taxin hit och dit som Stockholmare så gärna gör, ta en cykeltaxi som är både billigare och bättre för miljön.

Jag kommer definitivt prova på det nästa gång jag är uppe i Stockholm. Läs mer om det i SvD.

Vad tycker ni, bra idé eller kommer det floppa?

Robin Granholm har tränat extra mycket inför premiären med cykeltaxin. 

MetroNattens reklambild


Har tidigare visat tre andra av dessa riktigt snygga och unika reklambilder som Lego tagit fram, som ett nytt koncept. Här kommer den fjärde bilden som jag råkade glömma.


Nattens logotype


Ännu en stilren och snygg logotype som är genomtänkt.


Varför är hon halvnaken?


Detta är den bild (se nedan) ni alla ser när ni går in på shoppingsajten Trendvision. En sajt som säljer solglasögon. Nu till det stora mysteriet. Varför har tjejen bara en bh på sig? Ok hon har jeans också men ändå, sajten är en shoppingsajt, som enbart har solglasögon till försäljning, inget annat.


Varför i hela fridens namn måste hon vara halvnaken? Besökaren stirrar mer på henne än solglasögonen hon har på sig. Bilden associerar mer till försäljning av underkläder. Visst att folk lägger märke till något när de besöker en sida är viktigt men ibland kan det vara fel att ge ut fel signaler till besökaren.

Texten bredvid bilden fungerar bara bra där de starkt poängterar att de är störst i Sverige och att deras utbud är stort men bilden har inget med Trendvision att göra så som de utfört den, enligt mig.

Denna form av reklam, sexistisk reklam måste sluta att upphöra, för herregud den är så usel, genomskinlig och uttjatad till förbannelse. Tror Trendvision skulle tjäna mer på att ha en mer sofistikerad modebild, när en tjej och en kill för den delen har på sig snygga solglasögon som de säljer. Skulle tilltala mig mer att vilja köpa solglasögonen än denna bild de visar upp nu.

Tequila


Underbara illustrationer på dessa tequila flaskor från Cazadores. För en större bild tryck på bilden.


Kvällens logotype


Passa även på att besöka deras underbara hemsida. För er Photoshop lovers är sidan väldigt bra då det finns en hel del tips, tutorials, webbtrender och mycket mer godis. Ett måste att besöka för den trogna designern, eller nybörjaren som vill bli inspirerad.

SittoträngTaboo Vodka


Här kommer lite fler reklambilder för sprit och för vodka. Denna gång är det Taboo Vodka, kanske inte så känd bland svenska folket. Gillar dessa bilder skarpt, fantastiska illustrationer. Jag kan bara inte sluta titta på dem.

"Something inside you is thirsty"

Advertising Agency: Draft FCB, Lisbon, Portugal


Stolichnaya Vodka


"One Russian The UK Can Get Its Hands On"

Underbar bildPosten en del av din dag


Postens nya kampanj har precis släppt sin första film "En del av din dag". En helt underbart gullig reklamfilm som man bara myser av när man tittar på den. Musiken är hel mysig, jag bara älskar denna reklamfilm. Denna lär inte zappas bort när den väl kommer på TV:n.

Enligt åkestam.holst drar kampanjen på nätet igång efter helgen och regissören bakom filmen är Fredrik Falck från Flodellfilm och animationerna är gjorda av Milford.


 


Apple iPhone


Underbara bild.


7up från 1982


Hittade denna underbart töntiga och gamla reklamfilm hos Resumé: Marias reklamblogg, som är för 7up och är ifrån 1982. Nostalgi på hög nivå alltså.

Det är bara att njuta gott folk.


Ljudet gör bilen


Porsche har gjort en ny skön reklamfilm där ljudet är det viktiga och de satsar på att man ska få en känsla för att vilja ha en Porsche. Tycker reklamfilmen är skön och lite annorlunda gentemot andra bilreklamer som typ alltid är likadana där bilen framhävs åt in i skogen.


Klippet är hittat hos Reklamklipp.se en ny uppstickare som vill visa upp reklamfilmer.

SOS Sahel: Fat Death


I Afrika dör inte alla av hunger


AIDSKvällens logotype


Här kommer en simpel och stilren logotype som jag gillar p.g.a. just för att den är enkel. Inga konstigheter eller udda grejer som gör att den blir, ja udda.


Toalettreklam


Utav tristess surfade jag omkring lite på diverse reklambloggar och hittade dessa reklamfilmer hos Reklamfeber. En reklamfilm för en bidé, LooLoo, som även har en fjärrkontroll. Hysteriskt roligt har de i reklamen i alla fall.Kyl ner hamburgaren - McDonald's


Här kommer en lite annorlunda reklamkampanj för McDonald's där de kyler ner deras hamburgare, Spicy Chicken, med hjälp av brandkåren. Rolig idé tycker jag och alltid skoj med annorlunda reklamkampanjer än de vanliga strikta reklambilderna som vi ser överallt ändå dagligen.


Blondinbella på TV - herregud rädda oss


Idag skrev Dagens Media om att Isabella Löwengrip, även känd som Blondinbella hos svenska folket, håller på med ett hemligt program för Kanal 5.

Har vi inte fått nog av denna Blondinbella överallt? T.o.m. jag skriver om henne och det borde jag inte med tanke på att jag är emot att se henne överallt och ifrågasätter det i detta inlägg. Även jag bidrar därmed med att "visa upp" henne på ytterligare ett ställe som alla kunde varit utan. Dock kunde jag inte hejda mig för jag är väldigt emot "hypade" saker som händer överallt utan någon som helst mening.

Räcker det inte att hon är i alla möjliga tidningar, olika debattprogram, på bilder varstans, radio o.s.v. o.s.v. Nu måste vi även se henne på TV. Ok det är frivilligt men några lockas säkert av att titta på det även om det är kasst värre (jag kan ha fel dock och att det är ett bra program, men tvivlar det är Kanal 5). Tack gode gud att det inte är på en Public Service kanal för då fan hade jag slängt ut TV:n genom fönstret och sagt upp min tv-licens.

Nu ska ni inte tro att jag är emot Isabella som person för det är jag inte, vad jag är emot är den HYPE som uppstått runtomkring henne för att hon bloggar. Ja BLOGGAR. Liksom det kan alla göra. Visst hon är bra på att promota sig själv men exakt vad bidrar hon med egentligen? Smygreklam i en blogg som ska få unga tjejer (ja oftast unga tjejer) att köpa någon produkt. Räcker det inte med all den reklam som unga tjejer får se och alla de skönhets ideal och kändisar som bidrar till att unga tjejer (och äldre) vill ha just den produkten, för att någon kändis har den. Visst det är bra att bloggar finns för att främja att det svenska folket t.ex. kan vara med och bidra till demokrati som tidigare var mycket svårare utan Internet och bloggar t.ex. Orkar tyvärr inte gå in på det så ni slipper.

Dagens Media har fått tag i Isabella och fick några korta svar av henne:

Dagens Media når henne på telefon.

- Det är hemligt, säger hon.

Inte nu längre. Du skriver ju om det själv.

- Nej, det är inte hemligt att vi ska göra något men det är hemligt vad vi ska göra.

Kanal 5s presschef Dan Panas säger först att han inte känner till programmet. Något senare ringer han tillbaka.

- Hon medverkar i ett kommande program, det är egentligen allt vi kan säga, säger han.


Vad tycker ni om "hypen" Blondinbella egentligen?
Fått nog av henne?
Kommer ni titta på "hennes" program?

Sexistisk reklam eller vad?


Liksom ok, detta var ju en bra reklambild, eller? Själv tycker jag den är usel. Vad har tjejens former med en Sony Ericsson walkmanmobil att göra?

image218

Zoo York


image217

Adidas: Hu Jia


Här kommer en helt underbar reklamfilm för Adidas och OS i Peking 2008. Hu Jia den världsberömda simhopparen är den som är huvudperson i filmen. Jag bara älskar denna, så vacker, stillsam, rofylld och vilken underbar musik.

Adidas lyckas ännu en gång, jag har nu sett den typ 4 gånger på raken. Hur lätt som helst att bara ryckas med i den och njuta av Hu Jia och hans berättelse. 

Vad tycker ni där ute?


Advertising Agency: TBWA, China

Nike Football: Take it to the next level


På senare år har reklamfilmer för företag som är involverade inom fotboll som Nike, Adidas o.s.v. varit väldigt populärt. De har varit långa och ofta haft en riktig story där det funnits spelare från alla möjliga olika länder och klubbar, Fredrik Ljungberg är en sådan återkommande spelare.

Nike har nu gjort ännu en sådan superreklamfilm i mitt tycke. Den är cirka 2 minuter lång, bara det är helt underbart.

Enough, låt oss se på reklamfilmen.


Advertising Agency: 72 and Sunny

Det rosa badrummet


Himla snygg reklambild, för vad vet jag inte men det spelar ingen roll. Älskar bilden i sig.

image216

Allt som rör sig lyser eller låter..


Surfade runt lite på olika bloggar och hittade denna underbara reklamfilm för batteriinsamlingen.se hos Resumé: Marias reklamblogg.

Reklamfilmen är som det tydligt syns baserad på den klassiska julaftonsfilmen tomtefabriken, när alla leksakerna rullar, går, hoppar och vad de nu gör framåt mot tomtens julklappssäck. Tycker filmen är riktigt rolig och snygg.

Bedöm själva.


Nattens logotype


Dags att avsluta denna dag med en riktigt snygg logotype jag hittade på LogoPond, ett paradis för er där ute som gillar logotyper, både när det gäller att lägga upp sina egna alster men även att bara vara en betraktare.

Gillar denna simpla, stilrena logga på Erickson Design. E och D smälter ihop riktigt snyggt. Spelar ingen roll att den inte är någon avancerad logga, för det behövs inte i mitt tycke, inte heller att den inte har några heta färger. Jag föredrar stilrent före allt annat. Sedan att den passar med det den ska representera.

image215

Lördagsgodis


image211

 

Lördagens reklam


En helt underbar idé av Coops Paints i Usa. En levande "reklampelare" på ett jättestort hus där färgen rinner ner på parkeringen. Gillar denna riktigt mycket. Reklam behöver förändras och inte bara sitta rakt upp och ned som 2D bilder, mer 3D till folket. Detta gör att reklam blir mer accepterat tror jag och att folk kan uppskatta reklam mer än vad många idag gör. Mycket av reklamen vi ser (print reklam) är usel och ger inte så mycket för betraktaren.

Som sagt ett helt underbart koncept, tänk er själva se detta på något hus här i Sverige och där det är massa färg på parkeringen, bilen.

En bra start på lördagen att titta på denna.

image210

Kvällens logotyper


För många år sedan var logotyper något som jag älskade att pyssla med och designa. Kunde sitta timmar i photoshop och illustrator och knepa och knåpa. Tyvärr dessa dagar har intresset för att skapa dem försvunnit men jag älskar ändå att betrakta dem.

Tänkte så här innan jag går och lägger mig, trött som bara den att ge er några logotyper som är lite söta, gullig och roliga men ändå väldigt snyggt gjorda. Sött och gulligt kan vara snyggt och stilrent, inte alltid men ibland.


   
   

Min favorit är den flygande apan och blomgitarren. Vilken/vilka gillar ni bäst?

Tavlan Skriet


image200

Leksaker för tjejer


Rosa leksaker, kan det bli bättre? Jag som kille tycker faktiskt det finns en del riktigt snygga tekniska prylar som är rosa. Här har ni ännu en, Nintendo Game Boy Advanced, för er tjejer där ute.

Helt rätt tycker jag att dataspelsföretag riktar in sig mot tjejer genom att göra konsoller och liknande "söta". Liksom vill tjejer ha rosa prylar är det coolt och säljer det, liksom why not.

Vad säger ni där ute tjejer, spelar färgen någon roll?
Köper ni hellre en teknisk pryl som är rosa och om den inte är det så struntar ni i det?

image199

MTV Movie Awards 2008


Snart är det dags för MTV Movie Awards 2008, rättare sagt den 1:e juni med Mike Meyers som värd för hela kalaset. Känns hetare än vanligt och ett måste för alla movie freaks som vill ha lite udda kategorier som får en award. Vad sägs om bästa slagsmål, eller bästa kyss.

Detta år kommer även galan att vara tillgänglig för mer än 1,4 miljarder människor tack vare MTV's nätverk av 64 kanaler som når nästan 560 miljoner hushåll. Det är en hel del det, är du en av dem?

Låt oss se på de nominerade: bild

Bästa Film
-- Juno
-- Transformers 
-- Pirates of the Caribbean: Vid världens ände
-- I Am Legend
-- Superbad
-- National Treasure: Hemligheternas bok

Bästa Manliga Prestation
-- Will Smith -- I Am Legend
-- Shia LaBeouf -- Transformers
-- Denzel Washington -- American Gangster
-- Matt Damon -- The Bourne Ultimatum
-- Michael Cera -- Juno

Bästa Kvinnliga Prestation
-- Ellen Page -- Juno
-- Keira Knightley -- Pirates of the Caribbean: Vid världens ände
-- Katherine Heigl -- Knocked Up
-- Amy Adams -- Enchanted
-- Jessica Biel -- I Now Pronounce You Chuck and Larry

Bästa Skurk
-- Johnny Depp -- Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
-- Denzel Washington -- American Gangster
-- Angelina Jolie -- Beowulf
-- Topher Grace -- Spider-Man 3
-- Javier Bardem -- No Country for Old Men

Bästa Komiska Framträdande
-- Johnny Depp -- Pirates of the Caribbean: Vid världens ände
-- Adam Sandler -- I Now Pronounce You Chuck and Larry
-- Jonah Hill -- Superbad
-- Seth Rogen -- Knocked Up
-- Amy Adams -- Enchanted

Bästa Slagsmål
-- Matt Damon vs. Joey Ansah -- The Bourne Ultimatum
-- Tobey Maguire vs. James Franco -- Spider-Man 3
-- Hayden Christensen vs. Jamie Bell -- Jumper
-- Sean Faris vs. Cam Gigandet -- Never Back Down
-- Chris Tucker & Jackie Chan vs. Sun Ming Ming -- Rush Hour 3
-- Aliens vs. Predator - Requiem

Bästa Kyss
-- Shia LaBeouf och Sarah Roemer -- Disturbia
-- Amy Adams och Patrick Dempsey -- Enchanted
-- Daniel Radcliffe och Katie Leung -- Harry Potter och Phoenixordern
-- Ellen Page och Michael Cera -- Juno
-- Briana Evigan och Robert Hoffman -- Step Up 2 the Streets

Bästa Genombrott
-- Zac Efron -- Hairspray
-- Seth Rogen -- Knocked Up
-- Jonah Hill -- Superbad
-- Michael Cera -- Superbad
-- Chris Brown -- This Christmas
-- Nikki Blonsky -- Hairspray
-- Megan Fox -- Transformers
-- Christopher Mintz-Plasse -- Superbad

Bästa Sommarfilm Hittills
-- Iron Man
-- Indiana Jones och kristalldödskallens rike
-- Sex and the City: The Movie
-- Speed Racer
-- Berättelsen om Narnia: Prins Caspian

Källa:
Filmtipset.se

Stop Global Warming


- Don't Let This Be Our Future -
 
Save Our Rainforest, Stop Global Warming

image198

Spacade klockor


Skulle ni vilja ha någon av dessa spacade klockor? Ser mer ut som minispel än klockor men visst finns alltid någon där ute som gillar dessa, typ japaner, då de är helt tokiga över tekniska udda prylar. Inget illa menat om japaner nu altlså


image197

Fånga barnet


"Not every action movie needs to be a major production"

Underbar bild på ungarna, lite rolig reklam för Sony Handycam. Barn på reklambilder, reklamfilmer brukar oftast vara bra. Kanske inte stilistiskt men utifrån en "rolighetsfaktor" och de är ofta gulliga, barnen, det räcker för mig oftast.

Denna bild är helt underbar, ungarna är hur coola som helst.

image196

Blääääääää på dig


Lovar han är udda också.


image195

Mer sexistisk reklam


Denna reklambild som är för något läskeblask företag i Brasilien är så typiskt för just Brasilien. Sexism. Dock är det sexism gällande båda könen till skillnad från alla andra gånger där tjejen är sexobjekter, här blir det båda. Dock fattar jag noll av denna bild, varför är de halvnakna? Går det bara dricka drycken på stranden? Jaja så är det ibland med reklam. Den faller vissa i smaken och vissa förstår dem och andra inte.


image193

Ett måste i skoväg


Dessa skor vill jag ha, underbart snygga, ska allt unna mig dem även att de bara går beställa över nätet, gillar inte riktigt det när det kommer till skor. Brukar ni shoppa skor över nätet?

Detta får även bli mitt sista inlägg för dagen då det är dags att hoppa i sängen och läsa lite, Peter Englund - Poltava.

image192

Reklam & Media når en milstolpe


Idag fick min unga lilla blogg den 100:e kommentaren. marrebbalinda blev den lycklige som därmed sätts in i historieböckerna, om nu någon bok kommer om Reklam & Medias historia. Det får framtiden sia om.

Fortsätt kommentera gott folk, jag lovar jag ska bli bättre på att posta saker som går att kommentera och inte meningslösa gulliga reklambilder som man blir så paff av och inte orkar säga något efter.

Nu får vi sitta och vänta på nästa milstolpe som kanske kommer fortare än vad ni tror.

Ni kommer dock inte undan, nedan en söt bild men denna gång på min kissekatt, Alexia.

image191

Sexistisk reklam


Vad säger ni, är inte sexistisk reklam lite förlegad och gubbig? Vad jag menar är att det börjar bli lite tjatigt och folk retar bara upp sig mer och mer på det. Visst så länge det säljer kommer det finnas kvar, eller till den dag då ALLA säger NEJ till det. Hur nu det ska gå till då mycket reklam som kan anses vara sexistisk kan vara vacker hos vissa. Att definiera sexistisk är oerhört svårt. Vissa av er tycker säkert denna reklam är helt ok.

image190

Lite väl sexistisk reklam, eller vad tycker ni?

Inte nog med att bilden är sexistisk, texten är det också.

"Perfect cover for your Pride and Joy"

Sexistisk reklam är väldigt på tapeten och det har t.o.m. kommit in förslag på en lag mot sexistisk reklam. Läs mer om det på DN.

Debattera gott folk.

Baby McDonald är den onda dockan


För alla er som sett filmen Den Onda Dockan så kommer ni se att denna bebis som gestaltar Baby McDonald verkligen är onda dockan. För er som inte sett filmen (finns flera men den första är bäst) gör det. Det är så likt så man blir rädd, väldigt rädd. Scary baby. Undra om Ronald McDonald verkligen var så scary när han var liten. Vad tror ni och vad tycker ni om Ronald egentligen, scary va?

image188

Tack till sandrino för att hon hittar scary bilder som denna.

Emes med ny design


Emes
, min flickvän (för er som inte visste om det) har gjort en helt ny design på sin blogg nu. Något även jag borde ta och göra men varifrån ska jag få tiden. Får bli efter denna vecka i så fall. Hoppa gärna över och titta på hennes nya design och stanna gärna ett tag och titta på alla de underbara reklambilder hon brukar posta.

image188

Gult är inte fult

image186

Stormtroopers


Dessa manschetter vill jag ha. Kanske ska önska mig dem i present. Star Wars äger och stormtroopers är coola.


image185

Muuuuu akta


image184

Pizza på planka

image183

Din busskur blommar

Dags för busskurer som blommar. Elva busskurer i Sverige och i Oslo (Norge) har utsmyckats med gräs och klängväxter (bild nedan). Detta är JMs trädgårdskampanj för visningsdagen den 11:e maj, där Musse Hasselvall anlitats som trädgårdstomte.

Syftet är att locka besökare till JMs visningsdag nu på söndag med tema balkong och trädgård. En helt underbar idé då oftast busskurerna är oerhört tråkiga och gråa. Lite grönt skadar inte som sagt. Dock inte så bra om alla stingdjur (humlro, getingar o.s.v.) flyttar in i busskurerna samtidigt.

- Det är alltid kul att göra något extra utomhus. Vi har en grönskande busskur utanför fönstret på kontoret och vi ser hur folk är framme och rycker och undrar vad det är, säger Andreas Grimelund på JMs reklambyrå Holy Diver.

JMs busskur på Hötorget i Stockholm


Källa:
Dagens Media


Mysig gränd

En mysig gränd, eller gata i Riga, precis bredvid Sverigeporten. Älskar smala gränder som denna, så mysigt.


image182

Onanerande man för 170 000 kr

Det stämmer OGC betalade hela 170 000 kr för att göra om sin logotyp. Vad händer, jo de lyckas få en logotyp som ser ut som en onanerande man när man lutar på den.

 Den nya loggan finns redan upptryckt på pennor och annat reklammaterial och de anställda har tagit tillfället i akt och börjat samla materialet som souvenirer för att kunna sälja på e-bay. Tack vare den här historien har OGC fått spaltmeter med publicitet. Något som de inte alls hade vågat hoppas på.Källa:
CAP&DESIGN

Underbart söt

image181

Skor till tusen

Älskar ni skor?
Gillar ni snygga reklambilder?

I så fall ska ni kika över till min flickvän Emes och kika på lite fina skor och fina reklambilder.

Skechers Christina Aguilera
Bianco Footwear
Gisele Bundchen Skor
Gisele Bundchen Skor 2

Coca-Cola som byggkloss


Kvällens stolpskott


Roliga reklamtimmen

Alla som har gått i lågstadiet, typ alla som bloggar måste någon gång ha haft "roliga timmen" på fredagar typ. Den bästa timmen på hela veckan när vi kids fick hitta på saker. Helt underbart roligt hade man då, får lite nostalgi trippar när jag tänker efter på allt roligt man hade då som liten pöjk.

Dags för roliga reklamtimmen i form av två förbjudna roliga reklamfilmer.

Ibland undrar man vad de tänker på när de gör reklamfilmer. De är så skrattretande dåliga att man skrattar åt det. Alltså t.o.m. jag skulle komma på en bättre idé än dessa två.

Jobbig unge

Här kommer dagens reklamfilm med en oerhört jobbig unge. Inte undra på att pappan tänker den tanken han får i slutet och som visar vad reklamen är gjord för.

Riktigt rolig och ungen är hysteriskt underbar. Ska också tillägga att reklamen har blivit förbjuden.


Vad säger ni skulle ni tänka som pappan tänker i slutet, d.v.s. det ska föreställa att han tänker på just det? Ibland tror jag nog många föräldrar gör det, men kan inte vara lätt om man har en sådan unge.

Fildelare dömd i Linköping

Det största svenska fildelningsmålet någonsin avgjordes idag måndag i min lilla stad Linköping. Det var en 31-årig man som dömdes till villkorlig dom och 40 dagsböter för brott mot upphovsrättslagen.

Åtalet mot han gällde att han gjort  4 592 musikfiler och fler än 30 filmer tillgängliga för nedladdning på Internet. Tingsrätten ansåg att böter inte var tillräckligt som varit vanligt i tidigare fall, utan det stora antal filmer och musikfiler fällde avgörandet för den villkorliga domen.

Tack vare fallet öppnar detta nya vägar för polisen i jakt på fildelare. Det blir nu möjligt att ta datorer i beslag.Källor:
E24
Corren

E24   Corren.se

Dagens tekopp

"Why every sip unlocks a smile"

Håller helt med. När man dricker te eller kaffe blir man så glad. Snälla någon fixa en kopp som ser ut som denna till mig så jag alltid kan vara glad när jag dricker mitt te/kaffe.

image180

På tal om te, dags för frukost och självklart en stor kanna te så jag orkar med att skriva klart på min uppsats. Sitter med det sista pulandet som är så tråkigt. Trevlig frukost på er gott folk.

Chokladkondomer

White night: Chocolate condoms (Före - Efter)

image179

Reval Hotel Latvija högst i stan

image178

Här är det hotell vi bodde på förra året när vi var i Riga, Lettland under midsommar. Högsta hotellet i stan som låg en trivsam 10 minuters promenad ifrån gamla stan. Helt perfekt var det med en underbar skylounge på näst högsta våning med en underbar utsikt. Bilder på utsikten kommer vid ett annat tillfälle.

Mentos KissCam

Mentos har lanserat en s.k. KissCam, en interaktiv webbaserad kysskamera där du använder din egen webcam för att antingen kyssa killen eller tjejen i videon.


En rolig idé men vet inte riktigt vad jag tycker egentligen om det. Känns lite som att det är en onödig sak och som kanske inte så många kommer testa, eller så vill alla testa bara för att det är en ny interaktiv idé på nätet.

Vad tycker ni, skulle ni prova? Jag skulle nog kanske provat om jag hade en webcam.


mentos_webcam.jpg

Levi's - Blind man

Dags för en reklamfilm så här denna vacka soliga söndag när man måste sitta inne och göra klart sin uppsats. Denna gång är det en reklamfilm för Levi's jeans och den har blivit förbjuden så ingen chans vi får se den på TV. Dock är den väldigt gammal, men vi tackar YouTube för sin existens. Älskar denna reklamfilm, inte för att den är välgjord men idén bakom den är så underbar, och den är rolig. Reklam ska antingen vara rolig eller vacker, resten går bort i mina ögon.The original button fly. Seen in all the wrong places.

Manschetter för mannen

Smycken för män är väldigt begränsat och jag personligen är inte mycket för ringar och halsband, men manschetter är snyggt och lyxigt att använda. Det är en subtil detalj som kan berätta mycket om bärarens personlighet. För er som vill bära ett par manschettknappar med stil har Manolo valt ut sex snygga modeller i en artikel för några år sedan. Risken att manschetterna är slutproducerade är stor men ni får ändå en fingervisning om lite lyx.


 

Links of London - Snygg och elegant modell i sterlingsilver, precis i linje med Links of Londons övriga kollektion. Designen i form av ett par skjortknappar är både stilig och lite rolig. En ytterligare snygg detalj är kedjan som länkar samman manschettknappen. Pris: 95 pund (?1300 kronor) .

Links of London
Tateossian - Likaså här ett Londonbaserat företag som erbjuder smycken för män med fokus på det lite mer stilrena. Denna modell är utsmyckad med glas från Swarovski. Finns med glas i rött, blått och två olika nyanser av grått. Pris: 89 pund (?1200 kronor).

TateossianBenson & Clegg - Ett lite billigare alternativ, men Benson & Clegg erbjuder ändå flera snygga modeller av god kvalité. Finns manschettknappar med motiv föreställande allt från flera välkända universitets vapensköldar till golfbollar. Just denna modell kostar 17,5 pund (?240 kronor) och finns i flera olika färger.

Benson & CleggCharles Tyrwhitt
- Aningen udda design, men samtidigt ett rätt charmigt par. Manschettknapparna är utformade efter George V:s autentiska mynt och är gjorda i silver. Pris: 47 pund (?640 kronor).

Charles TyrwhittPaul Smith
- Det går knappt att skriva en sådan här artikel utan att nämna Paul Smith. PS gör makalösa manschettknappar för mannen med koll. Detta par är inget undantag och är typiska för Paul Smiths formspråk, ofta klassiska brittiska symboler med lite udda inslag. Pris: 65 pund (?880 kronor).

Paul Smith

 


Dunhill
- Denna modell har länge legat högt på min vill-ha-lista. Dunhill är kända för sina läckra accessoarer som fullkomligt andas brittiska sportbilar. Designen är utformad som en bilratt och mina tankar går direkt till Jaguar E-type. Gjord i sterling silver med ett pris på 125 pund (?1700 kronor) (Tyvärr levererar inte Dunhill till Sverige från sin webshop)


Dunhill


Källa:
Manolo.se

Iguatemi Fashion Week

Här kommer tre helt underbara bilder från Iguatemi Fashion Week - Winter is here.

image175
image176
image177

Kärleksbro

Förra sommaren var jag och min flickvän i Riga, Lettland. Självklart var det en underbar resa och jag skulle gärna åka tillbaka. Det blev en himla massa foton tagna.

Två av dessa är de ni ser nedan. Det är hänglås som sitter fast på räcken på broar mitt i parkerna som finns i Riga. Detta är tydligen ett sätt att visa sin kärlek för varandra. Varje hänglås har en kort kärlekstext på sig ingraverat. Dessa hänglås går att köpa i vissa butiker och det är väldigt populärt för alla räcken i så gott som alla parker ser ut som dessa.


image173
image174

Tyvärr passade inte jag och tjejen på att köpa ett ingraverat hänglås så nu har vi en anledning att åka dit igen.

Betongklump i Riga

En av de fulaste byggnader jag sett i hela mitt liv ligger i Riga, Ockupations museet, väl värt ett besök. En gammal rysk kontorsbyggnad där de inte ville att de som jobbade skulle ha fönster. För hade de fönster jobbade de ju inte.


image173

Det VITA trädet

Utanför vår lägenhet står det ett stort träd som är i full blomning nu och trädet har vita härligt vackra blommor på sig. Det bara lyser upp allting när man tittar åt det hållet och vi har ALLA våra fönster åt trädet. Varje år ser vi fram emot att det ska blomma och nu är det så vackert som det bara kan bli. Självklart ska ni få ta del av att se detta vackra träd.


image169

 

Bilderna är oredigerade.

Ryska propaganda affischer

Här kommer en hel drös med ryska propaganda affischer. En del av dem är riktigt snygga och en del är bara allmänt roliga, tyvärr förstår inte jag vad det står på dem men får väl be någon översätta i framtiden.

     
     
     
     
    
      
   
 

Lördagens filmer

Nedan har ni alla kvällens filmer som går på någorlunda normala kanaler. En del hel bra filmer är det så för er filmälskare som gillar att mysa till det i soffan framför en eller två filmer en lördag istället för att gå ut på krogen, grattis.

Filmer som Terminator, Fargo, Schakalen, Scarface, Blommor av stål m.fl. Finns nog en till två filmer för alla där ute att välja på idag vare sig man gillar action, drama, romantik, thrillers, skräck eller komedi.

Själv ska jag titta på Schakalen en film jag tyvärr missat. Vad väljer ni själva för film?


Lördag 2008-05-03
 
06:30 Min tjej    
10:40 Spirit - Hästen från vildmarken      
13:45 Kärlekens makt    
16:20 Ryssviken
17:35 Tillbaka till framtiden del III   
20:00 For the Love of Dolly    
21:30 The Queen of Sheba's Pearls
21:45 Sea of Love  
22:30 Scarface
22:30 Terminator  
22:30 Confidence
22:50 Blommor av stål
23:55 Fargo
00:00 Schakalen
00:15 Cursed
00:30 Tightrope
01:20 Killer Weekend   
01:45 Club Dread  
02:15 The Golden Child    
02:50 Book of Days     
04:05 Inget att förlora   
04:10 A Better Tomorrow
 

Blush underkläder

image131

Makalösa illustrationer

Surfade precis runt på lite bloggar om reklam och råkade snubbla över några helt otroliga bilder som en concept artist/illustratör vid namn Hethe Srodawa har skapat. Fell in love. Nog pratat checka dem själva och säg vad ni tycker, jag älskar dem.

  
  

Klicka här för att se högre upplösning av bilderna och även andra verk. Hethe är helt makalös, om man ändå var så bra då visste man vad man skulle pyssla med resten av livet. Han har även en blogg här.

Barnboksförfattare med udda namn

Här kommer en topp 5 lista med konstiga namn på barnboksförfattare som tidningen Östgöta Correspondenten (Corren) en gång i tiden hade. Namnen är helt underbara och helkonstiga. Ett gott skratt så här inpå kvällskvisten en fredag.

5. Laura Fitinghoff
("Barnen från Frostmofjället" m.m.)

Lite barnsligt att skratta åt det konslika efternamnet, visst, men betyget höjs av att hon samarbetade med konstnärinnan Vicken von Post.


4. Lygia Bojunga
("Alexander och påfågeln" m.m.)

Vådan av att namnge sitt barn samtidigt som man äter varm potatis.


3. Gunna Grähs
("Nussekudden" m.m.)

Hm. Vi har redan ett jättekonstigt efternamn. Klart flickan ska heta Gunna i förnamn.


2. Fibben Hald
("Katten blåste i silverhorn" m.m.)

Det bör ringa en liten varningsklocka när namnet är roligare än böckerna man gör.


1. Dick Bruna
("Miffy" m.m.)

Hm. Vi heter redan Stjärthål i efternamn. Klart gossen ska heta Penis i förnamn.


Bubblare:

Mati Lepp, catarina Kruusval, Jujja Wieslander, Johanna Spyri, Bodil Bredsdorff, Bengt-Åke Cras, Sid Fleischman.

Mentos Teens - It's a puberty thing

Ibland så hittar man reklamserier som bara är helt underbara och man liksom bara myser när man tittar på dem. Oftast för min egen del är det när det är illustrerade reklambilder för jag tycker det är lite extra jobb, någon väldigt duktig människa har suttit och pular fram allting och inte med en kameras hjälp.

Tänkte nu vis tre bilder som är reklam för Mentos Teens (inget som finns här i Sverige) och deras slogan på reklamen är It's a puberty thing självklart något vi alla som gått igenom puberteten kan relatera till.

Njut av bilderna, jag lovar att jag gjorde det och fortfarande gör.

  

Min favorit av de tre är den sista, yellow. Gillar killarnas ansiktsuttryck.

UMBRO - Sexy soccer

Essi borta på Stylissimo ville jag skulle ha lite fler reklamfilmer också emellanåt och självklart är inte jag den som säger nej till en request från en trevlig person. Så här kommer en reklamfilm för UMBRO.

Innan reklamfilmen kommer vill jag bara säga att jag är inte mycket för reklamfilmer utan det jag älskar är print, d.v.s. reklambilder gjorda för printsaker. Men självklart kan en reklamfilm då och då vara helt underbar och denna jag ska visa er är bara så härlig. Var beredda på ett gott skratt nu, hoppas filmen kan pigga upp dagen lite.Så vad tyckte ni? Helt underbar eller hur. Vad skulle ni själva göra om ni som tjej en morgon ville gosa med killen er innan ni gick upp och han inte ville och sedan ser ni han sitta där nere och tillfredsställa sig själv? Ok nu gjorde inte denna kille det men hon trodde det i alla fall. Hade ni blivit förbannade eller vad hade ni gjort? Vill gärna veta, intressant för oss killar att veta.

Heineken snö

Här kommer en snygg och läskande reklambild för Heineken, hoppas det läskar rejält en fredag som idag, klämdag och allt.

Heineken är ett av få ölmärken i mina ögon som nästan aldrig gör reklambilder/filmer som man tycker är usla på något sätt, de är ofta snygga, stilistiska och väl genomtänkta. Deras gröna färg passar också ofta för mycket och det är en stor fördel de har.

Den första bilden är min favorit av dem två, vilken är din?

image121
image122

After ski

Lär dig engelska hos Jane & Mike

image120

Män gillar visst att läsa

image119

Super Mario scarf

Ja va tycker ni om scarfen nedan, ful eller snygg? Skulle ni vilja bära den på stan? Vet inte vad jag ska tycka om den, svampar liksom.

image118

Coola stressbollar

Stressbollar ska tydligen vara bra att ha, något jag aldrig riktigt fallit för. Kanske beror det på att de oftast är så jäkla tråkiga att man liksom inte vill sitta klämma på något fult och tråkigt.

I Bryssel, Belgien däremot kom de på idén att istället för att bilister ska vara arga på alla de andra jobbiga bilisterna, cyklister, fotgängare och så vidare, så kom de på att göra coola stressbollar. Och ja de gjorde exakt stressbollar liknande de som bilisterna hatar.

Älskar idén, jag vill ha en men jag vill ha en studentcyklist för fan de vet inte hur man beteer sig. För de första cyklar de på en bred rad i grupp så ingen kommer förbi och plingar man med sin fina ringklocka ja då fan är de döva och fnyser åt en när man nästan kör på dem. För det andra har de noll koll på vad de gör när de cyklar, cykelkörkort kan behövas ibland för vissa.

GE MIG EN STRESSBOLL

image117

Stockholmsutställningen 1897

För er som inte vet så studerar jag på Linköpings Universitet och håller på att läsa min allra sista termin för att kunna ta ut min filosofie kandidatexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap / historia. Denna termin läser jag alltså Historia 2, mitt s.k. andra ämne i min examen som man måste ha och jag är mitt uppe i uppsatsskrivandet om just Stockholmsutställningen och hur två svenska tidningar, DN och SvDs nyhetsbevakning genomsyrades av den framtidstro/utveckling och nationalism som rådde i Sverige under sekelskiftet.

Jag har en del kvar på min avslutning och lite så, men tiden börjar bli knapp och jag är perfektionist när jag skriver och det är aldrig bra när det är tidsbrist. På måndag ska den vara preliminärt klar för att vara helt klar den 9:e nästa fredag.

Tänkte att ni skulle få ett litet smakprov av den och då från bakgrundsdelen om just Stockholmsutställningen 1897 vad det var för någon stor händelse i Sverige.

image116


Stockholmsutställningen 1897 eller som den egentligen hette Allmänna konst- och industriutställningen i Stockholm 1897 var den sista stora utställningen i Sverige under 1800-talet och skulle komma att bli en sann folkfest utan dess like.[1] Utställningen var belägen på Djurgården i Stockholm och pågick från den 15:e maj till den 3:e oktober och hade cirka 1 200 000 - 1 500 000 besökare. Jämförelsevis med övriga Europeiska utställningar var denna siffra väldigt låg, då t.ex. Parisutställningen 1900 hade hela 48,1 miljoner besökare och den 1889 i Paris 32,4 miljoner.[2] Utställningen var uppdelad i konstutställningen och industriutställningen. Konstutställningen bestod av fem sektioner; 1) målningar och teckningar, 2) skulptur och medaljer, 3) arkitektur, etsningar, gravyrer och litografier, 5) konstnärligt utförda föremål som inte passar in i någon av de övriga kategorierna. Inom industriutställningen fanns det nio sektioner; 1) uppfostran, undervisning, vetenskapliga hjälpmedel m.m., 2) husslöjdsarbeten, 3) ingenjörs- och byggnadsväsen, 4) industri, hantverk, 5) maskiner, redskap, transportmedel, 6) skeppsbyggeri, sjöfart, fiske, fiskodling, 7) elektricitet, 8) krigsväsen, 9) sport- och turistväsen. Med hjälp av alla dessa olika sektioner skulle utställningen visa upp hur samhällslivet tedde sig under 1800-talets sista decennium.

[1] Ekström, A. 1994. Den utställda världen: Stockholmsutställningen 1897 och 1800-talets världsutställningar

[2] Pred, A. 1991. Spectacular Articulations of Modernity: The Stockholm Exhibition of 1897. s. 71


Litet smakprov från min uppsats. Kanske ger jag er fler allt eftersom och då mer av den undersökande intressanta delen. Visst den historiska bakgrundsdelen är alltid intressant ur historisk synvinkel men inte ur en uppsats synvinkel.


IKEA populärast

Det bäst ansedda företaget i Sverige är inget annat än IKEA. Detta visar Nordic Brand Academys anseendeundersökning för 2008, som presenterades idag.

Bäst ansedda

1.Ikea 84,1

2.Google 80,0

3.Apoteket 79,9

4.Volvo PV 78,6

5.Nokia 76,8

6.Arla Foods 75,5

7.Scania 74,8

8.SKF 74,5

9.Electrolux 73,8

10.Toyota 73,0

Både Ica och Ericsson har det gått utför och är inte med på topp 10 listan. Studien har kartlagt 58 företag genom 17 472 intervjuer.

E24


RSS 2.0