Manschetter för mannen

Smycken för män är väldigt begränsat och jag personligen är inte mycket för ringar och halsband, men manschetter är snyggt och lyxigt att använda. Det är en subtil detalj som kan berätta mycket om bärarens personlighet. För er som vill bära ett par manschettknappar med stil har Manolo valt ut sex snygga modeller i en artikel för några år sedan. Risken att manschetterna är slutproducerade är stor men ni får ändå en fingervisning om lite lyx.


 

Links of London - Snygg och elegant modell i sterlingsilver, precis i linje med Links of Londons övriga kollektion. Designen i form av ett par skjortknappar är både stilig och lite rolig. En ytterligare snygg detalj är kedjan som länkar samman manschettknappen. Pris: 95 pund (?1300 kronor) .

Links of London




Tateossian - Likaså här ett Londonbaserat företag som erbjuder smycken för män med fokus på det lite mer stilrena. Denna modell är utsmyckad med glas från Swarovski. Finns med glas i rött, blått och två olika nyanser av grått. Pris: 89 pund (?1200 kronor).

Tateossian



Benson & Clegg - Ett lite billigare alternativ, men Benson & Clegg erbjuder ändå flera snygga modeller av god kvalité. Finns manschettknappar med motiv föreställande allt från flera välkända universitets vapensköldar till golfbollar. Just denna modell kostar 17,5 pund (?240 kronor) och finns i flera olika färger.

Benson & Clegg



Charles Tyrwhitt
- Aningen udda design, men samtidigt ett rätt charmigt par. Manschettknapparna är utformade efter George V:s autentiska mynt och är gjorda i silver. Pris: 47 pund (?640 kronor).

Charles Tyrwhitt



Paul Smith
- Det går knappt att skriva en sådan här artikel utan att nämna Paul Smith. PS gör makalösa manschettknappar för mannen med koll. Detta par är inget undantag och är typiska för Paul Smiths formspråk, ofta klassiska brittiska symboler med lite udda inslag. Pris: 65 pund (?880 kronor).

Paul Smith

 


Dunhill
- Denna modell har länge legat högt på min vill-ha-lista. Dunhill är kända för sina läckra accessoarer som fullkomligt andas brittiska sportbilar. Designen är utformad som en bilratt och mina tankar går direkt till Jaguar E-type. Gjord i sterling silver med ett pris på 125 pund (?1700 kronor) (Tyvärr levererar inte Dunhill till Sverige från sin webshop)


Dunhill


Källa:
Manolo.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0