Sexistisk reklam


Vad säger ni, är inte sexistisk reklam lite förlegad och gubbig? Vad jag menar är att det börjar bli lite tjatigt och folk retar bara upp sig mer och mer på det. Visst så länge det säljer kommer det finnas kvar, eller till den dag då ALLA säger NEJ till det. Hur nu det ska gå till då mycket reklam som kan anses vara sexistisk kan vara vacker hos vissa. Att definiera sexistisk är oerhört svårt. Vissa av er tycker säkert denna reklam är helt ok.

image190

Lite väl sexistisk reklam, eller vad tycker ni?

Inte nog med att bilden är sexistisk, texten är det också.

"Perfect cover for your Pride and Joy"

Sexistisk reklam är väldigt på tapeten och det har t.o.m. kommit in förslag på en lag mot sexistisk reklam. Läs mer om det på DN.

Debattera gott folk.

Kommentarer
Postat av: Linn

Ja nä, det känns ju ganska gammalt. Den här reklamen var ju oerhört dum, den blir bara dummare ju mer man försöker tolka den.
1. "for YOUR pride and joy" (kan tolkas som att mannen äger kvinnan på nåt sätt.
2. eller om man menar "your" som i kvinnan så menar dom kanske att vår stolthet och glädje ligger i vårt kön? Näe, den är bara dum..

2008-05-07 @ 20:49:53
URL: http://littlelinn.blogg.se
Postat av: marrebbalinda

Håller med dej i det du skriver. Det har alltid varit så här och därför är det så. Det är dags att förändra. Föräldrar lär sina barn att det är fel om man gör tvärtom så kommer allt bli mycket lättare. Det är iaf en början.

tack för kommentaren

2008-05-07 @ 21:21:36
URL: http://sexualitetensuttryck.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0