Varför är hon halvnaken?


Detta är den bild (se nedan) ni alla ser när ni går in på shoppingsajten Trendvision. En sajt som säljer solglasögon. Nu till det stora mysteriet. Varför har tjejen bara en bh på sig? Ok hon har jeans också men ändå, sajten är en shoppingsajt, som enbart har solglasögon till försäljning, inget annat.


Varför i hela fridens namn måste hon vara halvnaken? Besökaren stirrar mer på henne än solglasögonen hon har på sig. Bilden associerar mer till försäljning av underkläder. Visst att folk lägger märke till något när de besöker en sida är viktigt men ibland kan det vara fel att ge ut fel signaler till besökaren.

Texten bredvid bilden fungerar bara bra där de starkt poängterar att de är störst i Sverige och att deras utbud är stort men bilden har inget med Trendvision att göra så som de utfört den, enligt mig.

Denna form av reklam, sexistisk reklam måste sluta att upphöra, för herregud den är så usel, genomskinlig och uttjatad till förbannelse. Tror Trendvision skulle tjäna mer på att ha en mer sofistikerad modebild, när en tjej och en kill för den delen har på sig snygga solglasögon som de säljer. Skulle tilltala mig mer att vilja köpa solglasögonen än denna bild de visar upp nu.

Kommentarer
Postat av: Lexie

bra fråga ;)

2008-05-16 @ 17:00:27
URL: http://musicofc.blogg.se/
Postat av: Malin

svar: låter kul villken högskola/universitet studerar du på?



halvnakna kvinnor brukar sälja. Men det är ju en fördel om man lägger fokus på det som värkligen skall säljas. i det här fallet glasögon.

2008-05-16 @ 18:30:42
URL: http://artofmalin.blogg.se/
Postat av: Malin

svar: detsamma, hoppas att curry kycklingen smakar!

2008-05-16 @ 19:31:25
Postat av: Malin

svar: detsamma, hoppas att curry kycklingen smakar!

2008-05-16 @ 19:32:07
URL: http://artofmalin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0