Parmesankex
Här får ni ett litet recept på en perfekt antipasti rätt. Helt underbart gott är det, gjorde det för allra första gången idag till middagen.
Till 12 kex:
- 1 rödlök
- 1 tsk hackad rosmarin
- 1 msk smör
- ¾ tsk salt
- 1 krm cayennepeppar
- 1 ½ dl vetemjöl
- 3 msk parmesanost (25 g)
- ev ½ msk olivolja
- 1 uppvispat ägg (pensling)
- Sätt ugnen på 150 grader. Skala och finhacka löken. Fräs lök och rosmarin i smör 7-8 minuter. Salta och peppra. Låt svalna.
- Blanda mjöl och ost i en matberedare tills det blandat sig väl. Tillsätt lök- och kryddfräset. Häll ut smulorna på bänken och krama ihop den ganska torra degen. Eventuellt kan du behöva tillsätta lite olivolja.
- Dela degen i tolv bitar. Kavla ut dem tunt mellan två smörgås- eller bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Vänd kexen och pensla med det uppvispade ägget. Grädda ytterligare 10 minuter. Låt kexen kallna på galler.
Kommentarer
Postat av: Wysteriia
Svar: Ja men jag tjänar ju verkligen att lägga ner pengar på tåg för att få ett par billiga skor ;) Då kan jag nog lika gärna köpa ett par billiga skor själv, haha!
Trackback