Min klädstil


Dags att visa hur jag går klädd emellanåt d.v.s. när jag går utanför lägenheten. Ni ser säkert vilket plagg som är vanlig i min utstyrsel.Vänster bild
Keps - Carhartt 
Skjorta - JC 
Slips/Slipover - H&M 
Jeans - Jack & Jones
Skor - Fred Perry 
 
Höger bild
Keps - Carhartt
Jacka - Asos
T-Shirt - Adidas 
Jeans - Jack & Jones 

Udda underbart husPingviner är sötaPeace, Love & ShoppingEn bil för tjejerDagen so far


So far idag har jag inte gjort så mycket, har läst lite i den underbara boken Effektiv Visuell Kommunikation, lär bli någon timme till eller så i den. Har även surfat runt lite på olika fotografers hemsidor och försökt få lite inspiration till kommande projekt. Har även suttit och brainstormat för mig själv om min egen fotosida, hur den ska se ut, vad för image gallery jag ska använda mig av och lite så. Ska nämligen innan måndag ha lämnat in en projektskiss om sidan. Ska inte vara några problem, bara att jag är så seg på komma igång så blir väl gjort imorgon och på fredag.

Jag har också hunnit diska lite, dock massa disk kvar. Druckit kaffe två gånger har jag hunnit med och är lite sugen igen - beroende - nej då, inte jag.

Resterande dag kommer se ut som följande

- Läsa lite mer
- Diska och gå ut med soporna (måste ju källsortera vet ni väl)
- Laga mat - blir typ korv och något
- Kela lite med katten
- Fortsätta brainstormandet gällande fotosidan
- Köpa lite skor och annat på Asos
- Beställa ett nytt objektiv - macro
- Lite journalistiska arbeten online
- Blogga lite till kanske
- Gå ut och fota borde jag i och med det fina vädret, vet dock inte om jag orkar

Avslutar inlägget med en liten rolig bild


Relation text och bild
All our lives we've been told
that a picture says more
than a thousand words.
Three words are proof that
we have been seriously misled.
I love you.


Bamse - ja så det kan gåRolig skylt


En lite annorlunda skylt som sitter i Dubrovnik, Kroatien. 100% handikappade, jag undrar hur de vet det.


Sony Cybershot - superplatta digitalkameror


Sony lanserar nu två nya superplatta digitalkameror som är en fröjd för ögat, modellernas namn blir Sony Cyber-shot DSC-T77 & T700. T77 modellen kommer att bli världens tunnaste digitalkamera med sina futtiga 15mm, det är riktigt tunnt och ändå har den en 4x optisk zoom. T700 är lite större och har ett inbyggt minne för 4000 bilder, det räcker ett tag, gott och väl när du är på semestern t.ex.

Båda kamerorna har en hel del finesser som gör det extra roligt att fotografera, bland annat har de båda så att kameran kan hålla rätt på om motivet blinkar. Skadar aldrig ha en sådan finess.


Sony Cyber-shot DSC-T77 & T700: Två nya superplatta digitalkameror  

Konsumentpriser (inkl moms):
T77: 3 000 kronor
T700: 4 000 kronor


Lansering på marknaden:September 2008


Vilken fröjd för ögat de är, eller vad säger ni?

McDonald's överalltTävling: Pepsodent White Now


Vill du vinna lite tandkräm från Pepsodent, rättare sagt Pepsodent White Now som ska göra dina tänder vitare.

Min underbara Eme har nämligen en tävling där du kan vinna en liten tub tandkräm, låter väl för lätt för att vara sant så hoppa över till tävlingen nu och deltag. Du har fram tills på söndag på dig att deltaga.Uppmärksamhet


Jag ligger i soffan med en kopp te och en varm filt över mig samtidigt som jag pluggar med att läsa boken Effektiv visuell kommunikation: Om nyheter, reklam och profilering i vår visuella kultur som ingår i min kurslitteratur. Mitt i läsandet i min egna lilla värld här i det trygga Sverige och västvärlden ser jag denna (nedan) fasansfulla bild och jag bara ryser genom hela kroppen, blir rädd och samtidigt förfärad.Som ni ser föreställer bilden ett litet stackars barn (flicka enligt texten i boken) som kryper på backen och bakom henne en gam som väntar på sin föda. Desto mer jag betraktar bilden desto mer ledsam blir jag, mer förfärad att ett barn kan ha det så dåligt ställt i denna värld. Ibland behöver vi här uppe i trygga Sverige påminnas om att världen är fasansfull på sina håll. Det är inte ofta jag berörs av diverse slag av bilder i olika tidningar, TV, Internet och så vidare, då bilder alltid varit en stor del av min utbildning men på något sätt blev jag väldigt berörd av denna bild och bildens syfte, att fånga min uppmärksamhet fungerar.

Det enda jag får reda på som läsare är denna text om bilden:

En tidningssida, en förstasida. Ett stort fotografi visar ett litet barn med uppsvälld mage. Barnet kryper på den av torkan hårda och spruckna marken och försöker att resa sig. Kanske tror hon, i sitt yrseltillstånd, att någonstans, kanske strax intill, finns någon som kan hjälpa henne med vatten, någon som kan lindra den svidande känslan i magen. Men bildens rum är vid hastigt påseende tomt. Ingen hjälpstation, ingen sköterska eller läkare men där finns en fågel. Ett par meter bakom barnet har en stor gam tagit mark och rovfågeln förmedlar en otäckt tydlig förvissning om att här finns det snart föda. Uppmärksamheten hos tidningsläsaren är nu total.

Efter en stund när jag samlat mig fortsätter jag läsa men väljer att sluta ganska snabbt, bilden hade sådan kraft på mig att jag inte kan sluta tänka på den. Ytterligare en tid fortgår och jag känner mig som vanligt igen, dock känner jag en form av glädje inombords av att jag fortfarande kan bli så tagen av en bild som denna. Med tanke på att vi matas med så mycket information dagligen blir vi härdade som människor, att se fasansfulla bilder, att det är skönt på något vis att veta att man fortfarande kan ta till sig saker och ting och inte bara stänga ute allt otäckt.

När ni såg bilden, vad för känslor genomsyrade dig i det allra första ögonblicket?

Swingfly - Singing That Melody


Här kommer låten som jag går och lägger mig till ikväll. Miss Bea som är med och sjunger och i videon är underbara tycker jag, ni kan checka in hennes MySpace sida om ni vill och lyssna på hennes egna låtar.


Pluggdag


Har suttit och pluggat de senaste timmarna med att läsa upp mig lite på XHTML och CSS. Nu ska jag däremot ta och läsa i denna trevliga bok; Effektiv visuell kommunikation: Om nyheter, reklam och profilering i vår visuella kultur

Omslagsbild: ISBN 9789173310703, Effektiv visuell kommunikation : om nyheter, reklam och profilering i vår visuella kultur
Ska bli roligt sätta sig läsa igenom hela den för att sedan börja på min veckouppgift på min distanskurs, som nog går ganska snabbt med tanke på att mycket är repetition för mig. Denna termin pluggar jag nämligen enbart på distans, Högskolan på Gotland. Lite svårare sitta hemma och göra allt men jag är van efter att två terminer i rad skrivit c-uppsats och b-uppsats i olika ämnen, gäller att ha disciplin.

Får se om jag kommer tillbaka lite senare och bloggar lite till, kanske lägger upp lite bilder från sommaren och resan till Dubrovnik.

OttoFototriss


Veckans tema på den populära fotoaktivitet Fototriss är Underifrån. Cirka 100 bloggare brukar deltaga i Fototriss som går till så att du ska gestalta veckans tema med antingen tre olika bilder eller samma bild på olika sätt. Veckans tema är som sagt Underifrån och jag tyckte det var dags för mig att äntligen ställa upp.

Bild 1: En jättelampa som sitter vid Linköpings Universitet
Bild 2: En byggnad i vackra Linköping
Bild 3: Torkade rosor som min älskling fått (färska) på Alla Hjärtans Dag
Katvig & Molo


Dags att visa upp de inköp som gjordes under lördagen. Vi köpte som sagt en varsin kjol åt min systers döttrar på Sportif. Den första kjolen är av märket Katvig och är till den äldsta dottern som fyllde fem i somras. Den andra kjolen är till en lilla bossiga prinsessan (även vår guddotter) som fyller tre nu i januari, märket är Molo. Ni hittar även lite detaljbilder på kjolarna.Lördagen är över, söndag imorgon


Så då var lördagen över med cirka 45 minuter och en del har man hunnit med idag.

Dagen började med en halvsen frukost och sedan göra sig iordning för att åka på stan. Vi fick vänta lite på Emes föräldrar som skulle skjutsa oss, ja vi har ingen egen bil och vi orkade inte cykla men inte fel på att sammåka, bra för miljön. Väl på stan letade vi efter en jacka till Eme och vi hittade till slut en på Team Sportia, hör och häpna, hon betalade 28 kr för den, kostade egentligen 1298:-, bra kap i mina ögon. Efter det gick vi och tittade lite, jag provade en skjorta på Brothers men de hade såklart lyckats nåla om den ett par gånger så var en hel del stora nål hål, ej bra så blev inte ett köp där. För övrigt behöver jag lite nya fräscha "vardagliga" skjortor. Funderar på att beställa en skjorta på Boomerang där man kan få en egen brodyr på, 799:- kostar de, ni kan kika mer på Boomerangs hemsida.

Höll nästan på att glömma, vi köpte även tidiga julklappar åt min systers döttrar. 70% rabatt hade de på Sportif på barnkläder, på märken som Katvig så det var bara att slå till på två supersöta kjolar åt dem (bilder imorgon).

Efter allt shoppande, det lilla vi köpte blev det en varsin pastasallad på Ciccolata medans vi väntade på Emes föräldrar skulle bli klara så vi kunde få skjuts hem igen. God och mättande sallad. Sedan när och handla lite saker på Hemköp Lucullus.

När vi kom hem var det dags för att städa lite lätt innan vi bakade pizza och tog fram en flaska Gloria Chardonnay. Helt underbart gott med hembakad pizza lite då och då, kan aldrig gå fel. Efter pizzorna dags för lite film, vi såg både The Love Guru och Jumper. Två helt ok filmer som jag ger 3 av 5 i betyg.

Bilder från gårdagen kommer imorgon när jag orkar fixa iordning dem. Sov sött nu gott folk och no bad dreams if you think about the one you love. Söndag imorgon då jäklar ska jag slappa, ok lite pluggande kanske och jag ska fixa iordning bloggen och börja på min hemsida, mer om det framöver i bloggen.


Grönt teRoberto Cavalli


Här kommer en reklamkampanjsbild från Roberto Cavallis höst/vinter kollektion 2006. Helt underbar bild med starka färger, det är en slags magi över bilden som gör så man betraktar den intensivt.


Chupa Chups - Life Less SeriousGuider för Photoshop


Här har ni photoshopfreaks, ja hela fyrtio photoshopsguider som PSDTUTS har listat, 40 Dark and Futuristic Photoshop Effects som de kallar det. Hoppa över till PSDTUTS och njut och prova er fram. Klart värt det.


Bild lånad av PSDTUTS

Ge hit mina kalsonger....Islatte....


Vill ha en islatte nu med vaniljsmak ifrån Espresso House


Vita Huset


Ja det stämmer Vita Huset ligger inte i Usa utan här i Linköping, ni ser ju själva nedanför.


Alexia i fokus  

RSS 2.0