Se upp för Photoshop Express

Förre några veckor sedan lanserade Adobe en beta-version av det kostnadsfria Photoshop Express. Det är en enkel bildredigeringsapplikation som körs i din webbläsare. Det kostar inget att annsluta sig och man får hela 2 GB lagringsutrymme utan någon som helst kostnad. Detta låter helt underbart ansåg nog många men tyvärr för alla er som skaffat detta har ni delat med er av rättigheterna till alla de bilder ni laddat upp.

Det luktar Facebook över hela situationen, ännu ett känt företag som "stjäl" dina rättigheter för de bilder som du äger.

I användaravtalet finns denna lilla passus:
"...you grant Adobe a worldwide, royalty-free, nonexclusive, perpetual, irrevocable, and fully sublicensable license to use, distribute, derive revenue or other remuneration from, reproduce, modify, adapt, publish, translate, publicly perform and publicly display such Content..."

Låter inte så bra att man ger Adobe en worldwide, royalty-free, nonexclusive o.s.v. rätt till dina bilder. Lyckligtvis för alla er som har skaffat detta eller planerar att göra det så har Adobe fått upp ögonen för situationen och säger själva att de var omedvetna om denna passus i användaravtalet.

I ett inlägg på Adobes egna forum erkänner man att avtalet "antyder saker som vi aldrig skulle göra med ert innehåll". De säger även att deras jurister arbetar på en ny version av licensavtalet.

image4

Om ändå Facebook skulle inse sitt "misstag" också. Vi ska vara glada Adobe ser över problemet direkt.

Vad tycker ni för övrigt om så kallade rättighetsavtal över Internet där sidor som Facebook äger era bilder?

Källa:
CAP&Design

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0