Parmesankex


Här får ni ett litet recept på en perfekt antipasti rätt. Helt underbart gott är det, gjorde det för allra första gången idag till middagen.

Till 12 kex:
  • 1 rödlök
  • 1 tsk hackad rosmarin
  • 1 msk smör
  • ¾ tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 3 msk parmesanost (25 g)
  • ev ½ msk olivolja
  • 1 uppvispat ägg (pensling)
Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Skala och finhacka löken. Fräs lök och rosmarin i smör 7-8 minuter. Salta och peppra. Låt svalna.
  2. Blanda mjöl och ost i en matberedare tills det blandat sig väl. Tillsätt lök- och kryddfräset. Häll ut smulorna på bänken och krama ihop den ganska torra degen. Eventuellt kan du behöva tillsätta lite olivolja.
  3. Dela degen i tolv bitar. Kavla ut dem tunt mellan två smörgås- eller bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Vänd kexen och pensla med det uppvispade ägget. Grädda ytterligare 10 minuter. Låt kexen kallna på galler.

Kommentarer
Postat av: Wysteriia

Svar: Ja men jag tjänar ju verkligen att lägga ner pengar på tåg för att få ett par billiga skor ;) Då kan jag nog lika gärna köpa ett par billiga skor själv, haha!

2009-09-05 @ 15:38:46
URL: http://Wysteriiasblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0