Senaste inköpen - Junkyard


Idag, eller rättare sagt om 22 minuter går Junkyard.se rean ut så passa på, 45& på ALLT, ni kanske hinner köpa något riktigt billigt. Tyvärr har jag inte så mycket pengar denna månad, köpt för mycket andra saker så blev bara en keps och en t-shirt, men inte fy skam det.

 

Bilden på t-shirten slänger jag upp imorgon, produkten är slut på junkyard och därmed kan man inte se den längre. Ni får hålla till godo med den snygga Element kepsen så länge.

Få fler besökare


Har du få besökare? Vill du ha fler?

Gå då med i Mer-Trafik.se och se ditt besökarantal öka markant på din blogg, redan idag. Vi alla kan inte få flera tusen besökare på en gång och därmed är Mer-Trafik ett bra sätt att få fart på din blogg, för att du i framtiden ska nå upp till de magiska höjderna. Tryck på bannern nedan så kommer ni direkt till registeringen, gör det idag, vänta inte tills imorgon, fler besökare vill hitta er blogg.Moschino reklamkampanj 2006


Här kommer några av reklambilder ifrån Moschinos vår och sommarkampanj från 2006. Modellerna de använde sig av var bland annat Diana Dondoe, Anna J och Boyd Holbrook. Fotografen bakom bilderna är Michelangelo Di Battista.

Jag gillar dessa bilder på något sätt, kanske är det miljöerna som jag faller för. Annars kan jag tycka att mode reklambilder kan vara allmänt stela och oinspirerade när fokus enbart ligger på modellen, blir lite färglöst ibland med hela bilden.

Titta och njut på dessa bilder.  

Senaste inköpet - skor


Yes jag var i behov av ett par nya skor så när vi var nere i Skene passade vi (jag och Eme) på att handla skor som vanligt på Visko. Ett par till mig och två par till Eme. Hur billigt och hur mycket skor som helst har de. Jag passade på att införskaffa mig ett par Björn Borg skor för ett riktigt nice pris, 299:-. Nedan ser ni hur de ser ut, jag valde mellan vita och gröna, valet blev på de gröna så jag slipper skita ner ännu fler vita skor, räcker med att mina Levis och Fred Perry blir skitiga. Vad tycker ni, snygga va?


Vill ha...

...denna digitala minikamera, en 5-megapixel retro Rolleiflex digital mini. En kopia på 1920-talets orginal, utvecklad av det tyska företaget Rollei.


Digital Rolleiflex Mini Camera


Nedan lite information om kameran på engelska.


A 5 Mega Pixel camera with autofocus technology, the Rollei Mini allows you to shoot from a distance of 4 inches to infinity, saving each image to a Mini SD Card. Still the undisputed choice for portraits, the camera features an up-facing 1.1-inch square display for waist level shooting, which encourages your subjects to go on looking and acting naturally instead of posing for the camera.Digital Rolleiflex Mini Camera

Finns att köpa hos UrbanOutfitters.com för $399, läs mer på Rolleiflex Mini Digital Camera

Bilder lånade av GeekAlerts


Alexia hos veterinären


Nu har jag precis kommit hem ifrån veterinären, där jag lämnat vår kisse (Alexia) för klippning av päls och klor. Tyvärr måste vi lämna in henne cirka varannat år för detta. Hon låter oss nämligen inte klippa hennes bakklor, framklorna går bra. Sedan behövde hon en rejäl klippning, tyvärr får hon lite tovor mot sommaren när det är varmt. Hon börjar bli gammal också, 11 år så då orkar hon inte tvätta sig lika bra och är vi iväg är det ingen som dagligen borstar henne, därför får hon ett besök hos veterinären lite då och då. Varför vi lämnar in henne är för att hon måste sövas när dessa saker ska göras, hon är en väldigt bestämd kisse nämligen som inte låter folk göra vad som helst.

Hur gör ni, d.v.s. ni som har katt, brukar ni behöva åka till veterinären med katten?

Halv fem ska jag åka och hämta henne igen, då kommer hon vara snaggad typ över hela kroppen, men jag tycker det är bra och jag tror nog att hon tycker det är skönt också. Få lite ny päls.

Nedan ser ni en bild när hon blev klippt senast, hon ser inte så glad ut. Katter skäms ju lite när de är klippta och inte har någon päls så det är tur vi har en innekatt. Hon ser ut som ett lejon här. Ni kommer få se nya bilder på henne när hon kommer hem ikväll.


2 år sedan...


...idag som min far gick bort i cancer 62 år gammal, tiden går fort, ibland känns det som igår han lämnade oss alla. Idag tänkte jag därmed åka till kyrkogården och plantera dit någon ny blomma eller växt. Han ligger begravd på Landeryds kyrkogård här i Linköping, en väldigt vacker och lite idyllisk kyrkogård en bit utanför stan.Tyvärr har jag och min sambo ingen bil så det blir väldigt sällan vi tar oss till kyrkogården men jag försöker alltid på högtider och årsdagen att åka dit, då får man trotsa vädrets makter och cykla ändå. Idag verkar vädret vara helt ok för en cykeltur dit. Tar cirka en timme i lugn takt för oss men så länge de är vackert väder är det skönt.

Landeryds kyrka är hela 800 år gammal. På utsidan av kyrkans östra vägg står det dock 1753 cch så som kyrkan ser ut idag stämmer det, men det som hände 1753 var egentligen bara en "nystart". Den försommaren revs nämligen större delen av den gamla medeltidskyrkan och så byggdes den kyrka upp som vi har idag.


Den ursprungliga kyrkan, förmodligen från senare delen av 1100-talet, var naturligtvis mindre - både på längden och bredden. De s.k. "korsarmarna" i väster byggdes till ganska snabbt. Det kan nämnas att kyrkans ingång fanns i den södra korsarmen och det nuvarande vapenhuset fungerade säkert som "dopkapell". Under de följande århundradena behöll sedan kyrkan sin yttre gestalt, ända fram till mitten av 1700-talet.

Detta är dikten som stod på min fars (Bo Holger Averin) dödsannons:


Nu rösten har tystnat och
handen som smekt
har fallit så still ner
Och kärlekens glimt, som i ögat lekt
har slocknat och tänds aldrig mer
För allt vad Du var vill vi ödmjukt stå
med händerna knäppta till bön
Tack, älskade sambo, vår Pappa och vän,
När livet är slut får vi mötas igen

Era gamla kläder?


Vad gör ni med era gamla kläder, när de blivit för små, utslitna, används inte mer o.s.v.? Slänger ni dem eller går ni som jag och lägger dem i Myrornas insamlingslåda, eller hur gör ni?

Många försöker nog sälja sina gamla kläder men när går gränsen, hur slitna får de vara tycker ni. Jag tycker bara det är bökigt att försöka kränga gamla kläder, känns som det är mer jobb för mödan än vad man får ut av det. Sedan gillar jag att ge bort mina kläder så att de pengar som genereras från dem går till något bra.

Finns en hel del organisationer man kan skänka kläder till i denna lilla stad (Linköping) i alla fall, Myrorna, Frälsningsarmén och Röda Korset t.ex. Om ni är som jag och ger bort era kläder, till vilken organisation ger ni bort dem då?

För er som hellre vill tjäna pengar på era gamla kläder, var går ni då, finns det ett tillräckligt stort utbud av affärer där ni bor så ni kan sälja dem? Tradera (och massa andra sidor) finns också men känns som man får slita mer för få kläder sålt där, har sålt andra saker där men kläder har alltid gått dåligt, för mig personligen.


Ingen aning om vad det är för butik eller i vilken stad, bild hämtad från Internet.

Hänt idag


Idag har det inte hänt så mycket faktiskt, detta är vad jag gjort.

^ Bloggat (ytterst lite)

^ Spelat lite spel på datorn

^ Sett på film - The Big Swindle - Sydkoreansk film
Jag har börjat se på en hel del Sydkoreansk film och asiatisk film på sista tiden. Tjejen är inte så förtjust i dem så jag får passa på när hon är och jobbar.

^ Var ute en kort sväng, fotade, köpte pizza och gick en kort promenad. Var lite kallt ute så vi gick bara ett kort varv, tur vad det för jag höll på missa reprisen av Life.

^ Sett på Life. Enda serien jag följer på TV

Som ni ser en väldigt "aktiv" dag. Får ta igen det imorgon istället och vara mer duktig med saker och ting. Ha en fortsatt trevlig lördagkväll nu gott folk. Självklart får ni en liten bild på min kisse också, Alexia.


Hon är lite för stor för skokartongen men det stoppar inte en bestämd kisse.

Lördag igen


Idag är det då lördag igen. Akta vad veckorna går snabbt när vädret är uselt och man har inget att göra, bara susar förbi. Vad händer idag då? Inte mycket faktiskt. Tjejen (Emes) åkte precis till jobbet och ska jobba fram till 18, efter det blir det nog lite mat och kanske en lång promenad om det är fint ute. Förhoppningsvis kan jag ta lite läckra bilder, måste ta tag i fotandet igen och lära mig min kamera (Nikon D60) fullt ut. Inte riktigt hunnit lära mig så mycket ännu men det kommer och då kommer bloggen flöda av härliga bilder på allt och lite till.

Jag är väldigt ny när det kommer till att fota med en systemkamera så folk där ute som är mer erfarna får gärna tipsa om bra sidor där man kan utveckla sig och även diskutera med andra fotografer på alla skillnivåer, från nybörjare till proffs.

Fick reda på antagningarna till skolan i höst också, blev bara reserv på den enda kurs som jag verkligen ville läsa, Journalistik 15hp. Detta förstör lite för jag ville gärna ha med denna kurs i min examen och det är det enda som fattas i dagsläget. Förhoppningsvis kan jag råka ramla in på ett bananskal genom reservplaceringen men chansen är liten. Därmed blir det förmodligen en liten kurs som heter Reklamens estetik 7,5hp och inget mer i höst, d.v.s. ut och söka jobb alltså.

Nu ska jag dock ta tag i lite rensande här i lägenheten, rensa ur massa gamla onödiga prylar man inte behöver eller användare. Varför har vi människor en tendens att spara på så himla mycket onödigt i våra liv? Vad får vi ut av att ha saker/papper/prylar o.s.v. o.s.v. som vi inte använder. Det ligger nog bara i människans natur att samla på saker.

På återseende senare idag gott folk, hoppas ni får en trevlig lördag, verkar som solen hittar fram här i Linköping, lite i alla fall. Nu kom min katt fram, hon heter Alexia och nedan ser ni en bild på detta "monster" som just nu klättrar på min högtalare och tänkt hoppa in i en Maxi papperspåse där det är dukar och massa som ska till tjejens mamma..
Lite ändringar


Mitt bloggande har legat lite på is men snart ska jag nog orka blogga igen, dock kommer bloggen få en helt ny skepnad. Fokus kommer inte enbart ligga på reklam och media, utan om ALLT och lite till. Det innebär, mitt liv, mina studier, reklam, media, prylar, foto (nytt intresse) och en himla massa mer.


Utseendet på bloggen kommer också att få sig en ansiktsupplyftning, jag ska bara orka ta mig tid och pula med den, har inte haft någon ork eller intresse för det.


Här kommer en vacker bild ifrån Dubrovnik, resan jag och min sambo gjorde i början av juni. Det var min 30års resa.Ny Tokyoflash klocka


Tokyoflash Galaxy Watch

Hur ser man tiden då? Jo så här:

The cryptic looking display is deceptively easy to read; one touch of the upper button initiates a programmed animation of light, and then presents the time. Twelve yellow bars represent hours in a clock wise direction, eleven red bars represent groups of five minutes and four green bars show single minutes. Pressing the lower button presents the time immediately.

Den nya Galaxy klockan är tillgänglig från Tokyoflash egen hemsida för cirka $132 USD inkl frakt.


Tokyoflash Galaxy Watch

McD på kvällenAkta gorillan...vilken gorilla?RSS 2.0